אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות - לסגירה

קפה קר מסביב לעולם

קפה קר מסביב לעולם

 

אז נכון, הקיץ כנראה כבר רובנו לא נזכה ללגום קפה ביעדים האקזוטיים אותם תכננו לפקוד מסביב לגלובוס – אבל היי, עם קפה חוואים טרי שמגיע אלינו מכל העולם (ומוכן בלחיצת כפתור במכונת הקפה שלנו) ועם כמה מצרכים שאפשר להשיג בקלות אפשר ליהנות גם בארץ מכמה ממשקאות הקפה המסקרנים שיש לעולם להציע. אספנו כמה מהפשוטים ביותר להכנה - מוזמנים לנסות אותם בבית. 


קפה קר ויאטנמי- Cà Phê Sữa Đá

אומנם תרגום השם הוא "קפה, קרח וחלב" אך זהו קפה ללא חלב. בגלל החום השורר בויאטנם והמחסור במקררים אצל מרבית התושבים במדינה, הפך החלב המרוכז שאינו דורש קירור לתוספת המהווה תחליף לחלב (אגב, גם את הקפה החם נוהגים להכין בויאטנם ללא חלב – אלא עם קציפת חלמונים, סוכר, חמאה, ודבש). התוצאה היא קפה במרקם קרמי ועשיר אותו מקררים במהירות בקוביות קרח ושותים לפני שהן נמסות.

bosh wick gribildy pic

מצרכים לכוס אחת:

60 מ"ל אספרסו BeanZ (איזה שאוהבים)
1/2 כפית חוויאג' לקפה
½ 1 כפיות סוכר דמררה
20 מ”ל (1 כף + 1 כפית) וויסקי אירי
2 כפות שמנת להקצפה

אופן ההכנה
מכינים אספרסו, מוסיפים סוכר וחוויאג' ומערבבים כשהקפה עדיין חם.
מסננים לספל קפה שקוף, מוסיפים וויסקי ומערבבים. מנערים שמנת להקצפה היטב בתוך המכל שלה (היא הופכת לקצפת רכה ועדינה), ממלאים את הכוס עד סופה בשמנת ומגישים.


פראפה יווני

הפראפה הוא קפה קר עתיר קצף שהומצא בסלוניקי בתערוכת סחר בינ"ל בשנות החמישים והפך לאחד המשקאות המזוהים עם יוון כולה. בעוד שהמקומיים אוהבים אותו מר, ללא כל תוספות, התיירים מוסיפים לו חלב וסוכר. בגרסה המקורית נעשה שימוש בקפה נמס כבסיס לקצף (על פי הסיפור הנפוץ הפראפה הומצא במקרה, כפתרון להכנת קפה נמס ללא מים חמים), ואילו אנחנו נשתמש בקפה מפולי קפה טריים היישר מהחווה של מריה מקולומביה. חשוב לערבב ממשוכות בבלנדר את המשקה כדי לייצר את הקצף האופייני למשקה.


bosh wick gribildy pic

מצרכים לשתי כוסות:

כוס ורבע קוביות קרח
1 כפית סוכר
3 שוטים של אספרסו קצר מפולי הקפה של מריה.
1/2 כוס חלב 3% (ניתן להמיר בחלב ממקור צמחי - מומלץ שיבולת שועל)
לקישוט אופציונאלי- קצפת

אופן ההכנה
במערבל מזון חזק, מערבבים ממושכות את הקרח עם הקפה, חלב וסוכר עד שהקרח מתרסק ומתקבל משקה סמיך.
טועמים ומתקנים מתיקות במידת הצורך.
מעבירים לכוס גדולה ומקשטים, אם רוצים, בקצפת.
שותים מיד.


קפה קר עם ברנדי מסרי לנקה

הקפה הקר בסרי לנקה הוא מתוק, מתובל ועשיר, בזכות השימוש בתבלינים כמו ציפורן והל והתוספת של מעט ברנדי שמקנה לו חריפות ארומטית.


bosh wick gribildy pic

מצרכים לארבע כוסות:

מנות אספרסו קצר טרי (לפי הטעם) מפולי הקפה של אנג'יפ מפפואה גינאה החדשה
3-4 גרגירי הל
3-4 גרגירי ציפורן
1/2 כפית תמצית וניל
1-2 כפיות ברנדי על פי הטעם
חצי קופסת חלב מרוכז
2 כוסות מים קרים
קרח

אופן ההכנה
כותשים מעט את גרגרי ההל והציפורן.
משרים באספרסו הלוהט מהמכונה למשך כ-10 דקות, עד שהקפה מתקרר.
מסננים את המשקה ללא הגרגירים לקערה קטנה.
מערבבים לקערה את החלב המרוכז, הברנדי והמים הקרים.
מוזגים על קרח ומגישים.


מזגראן- קפה קר פורטוגלי

באמצע המאה ה-19 החלו חיילים צרפתיים ששהו במוצב באלג'יר לבשל קפה, לערבבו בחלב וללגום אותו צונן. מאלג'יר היגר הקפה הקר לצרפת ומשם לפורטוגל, שם הוא זוכה לגרסה אלכוהולית בתוספת רום.


bosh wick gribildy pic

מצרכים לשתי כוסות:

1 כוס אמריקנו + שוט אספרסו מפולי הקפה של לואיז אלברטו מברזיל
חופן עלי מנטה
2 כפיות סוכר
30 מ"ל רום
100 מ"ל לימון סחוט
קוביות קרח
פלחי לימון לקישוט

אופן ההכנה
מכינים את הקפה בקערה קטנה וחולטים בתוכו חופן עלי מנטה עד שהקפה מצטנן.
מוציאים את המנטה, מוסיפים 2 כפיות סוכר, את הרום ומיץ הלימון. מערבבים היטב.
מעבירים לשתי כוסות גבוהות עם קרח, מערבבים, מקשטים בפלח לימון ועלה מנטה ומגישים מיד.


קפסיטו קובני של קיץ

הקפה הקובני ידוע כמתוק ועשיר במיוחד. בהכנתו, נוצרת שכבה עבה של קצף קרמי, שבניגוד למשקאות קפה אחרים, נוצרת באמצעות סוכר ולא חלב.


bosh wick gribildy pic

מצרכים לשתי כוסות:

2 שוטים של אספרסו ארוך מפולי הקפה של דיגנר מטנזניה
3 כפיות סוכר דמררה
1/2 כוס חלב קוקוס קר (מומלץ חלב קוקוס שמכיל לכל היותר 10% שומן ולא קרם קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים יותר
קורט קינמון
חופן קוביות קרח

אופן ההכנה
ממיסים את הסוכר עם שוט אחד של הקפה וטורפים היטב עד שמתקבלת משחה עם קצף.
מוסיפים שוט קפה נוסף וקינמון, מערבבים ומצננים במקרר בכלי מכוסה.
יוצקים את הקפה על קרח לשתי כוסות ומוסיפים את החלב, ומגישים.


בומביי קולד קופי

למרות שהיא ידועה בזכות התה שלה, הודו היא יצרנית הקפה השישית בגודלה בעולם וצריכת הקפה בה צומחת מדי שנה. כיאה למדינה חמה, אחת הדרכים האהובות על ההודים לשתות את המשקה היא כמעין מילקשייק. .


bosh wick gribildy pic

מצרכים לשתי כוסות:

3-2 שוטים על פי הטעם של אספרסו קצר טרי מפולי הקפה של ראמש מהודו
1 כפית סוכר
3/4 1 כוס חלב קר
1 כדור גדול גלידה וניל או קפה

אופן ההכנה
במעבד מזון, מעבדים קצרות את האספרסו עם הסוכר עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את הגלידה ומעבדים כ-15 שניות ואז את החלב למשך דקה-שתיים נוספות עד שנוצר קצף.
מעבירים לכוסות גבוהות קרות (שנשמרו במקפיא) ומקשטים אם רוצים עם קצפת או פצפוצי שוקולד


קפסיטו קובני של קיץ

הקפה הקובני ידוע כמתוק ועשיר במיוחד. בהכנתו, נוצרת שכבה עבה של קצף קרמי, שבניגוד למשקאות קפה אחרים, נוצרת באמצעות סוכר ולא חלב.


bosh wick gribildy pic

מצרכים לשתי כוסות:

2 שוטים של אספרסו ארוך מפולי הקפה של דיגנר מטנזניה
3 כפיות סוכר דמררה
1/2 כוס חלב קוקוס קר (מומלץ חלב קוקוס שמכיל לכל היותר 10% שומן ולא קרם קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים יותר
קורט קינמון
חופן קוביות קרח

אופן ההכנה
ממיסים את הסוכר עם שוט אחד של הקפה וטורפים היטב עד שמתקבלת משחה עם קצף.
מוסיפים שוט קפה נוסף וקינמון, מערבבים ומצננים במקרר בכלי מכוסה.
יוצקים את הקפה על קרח לשתי כוסות ומוסיפים את החלב, ומגישים.


Yuanyang- קפה קר מהונג קונג

במנדרינית, yuanyang מתייחס לזוג ברווזים- זכר ונקבה. באנלוגיה לעולם הקפה, זהו הצימוד בין specialty coffee לבין תה עם חלב, שילוב שיכול להיות מוגש חם או קר. לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בחלב שקדים.


bosh wick gribildy pic

מצרכים לשתי כוסות:

3/4 כוס מים רותחים
1 תיון – מומלץ תה שחור איכותי ללא טעמים נוספים
3/4 כוס קפה חלוט חזק (אמריקנו מפולי קפה טריים – שילוב מריה וראמש)
1/2 כוס חלב רגיל או שקדים
סוכר עפ"י הטעם (לא חובה)

אופן ההכנה
משרים תיון במים רותחים למשך כ-3 דקות.
מוציאים את התיון ומוסיפים את החלב, קפה וסוכר. מערבבים היטב.
מצננים במקרר בכלי מכוסה לפני ההגשה. אם לא רוצים לחכות, ניתן לאחר שמצטנן מעט למזוג לכוסות גבוהות על קרח.