JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
לִסְגוֹר
אספרסו? קפוצ'ינו? מיסו?! . אין גבול למה שאפשר לעשות עם פולי הקפה הטריים שלנו. ביקשנו מגל ממליה (הלא הוא פתיתים בלוג) לספר לנו קצת על תהליך יצירת מיסו.
בשנים האחרונות שומעים יותר ויותר על תתי זנים מיוחדים, הקוצרים שבחים ופרסים בכל רחבי העולם. אחד מהזנים הללו, הוא ה Yellow Bourbon . איפה תפגשו אותו ואיך לואיז אלברטו קשור לנושא? הכנסו.
לקשי נירוסטה ובמבוק, שקיות בד וכוסות רב פעמיות צצים על כל דלפק וכמה מתאגידי המזון הגדולים בעולם הכריזו על מחויבות לשמירה על הסביבה. העשור החדש נפתח בתחושה שמשהו טוב עומד להתרחש, וגם בית הקפה שלכם יכול לקחת בזה חלק. כך תעשו את זה נכון | לי גיל
קולומביה או ברזיל, קוסטה ריקה או הודו, אולי בכלל טנזניה? לא, אנחנו לא מבקשים מכם לבחור יעד חלומות לחופשה אחרי הקורונה, אלא שואלים מהי מדינת הקפה האהוב עליכם. רגע, עוד לפני זה, כדאי לשאול שאלה אחרת: האם זה בכלל משנה מאיפה הקפה מגיע?
עיצוב מוקפד, קפה זני, ערבי הדרכה וטעימות ומאפים מקומיים. בשנים האחרונות הופכת טוקיו למעצמת קפה מהגל השלישי. אלו הם עשרת המומלצים | גיל גוטקין
האושר, אם שואלים את תושבי מדינות סקנדינביה, נמצא בהוגה - התענגות על הדברים הכי פשוטים: שיחה עם חברים, בהייה בגשם משתולל מבעד לחלון או הקדשת זמן לפיקה - שתיית קפה נינוחה בלי הסחות דעת | אדר ריכטר
אנג׳יפ מארה מפפואה גינאה החדשה הפך מפועל פשוט לבעל מטעים כשרכש אחוזה נטושה והחזיר אותה לימי תפארתה. הוא אף פעם לא שוכח מניין הגיע ורואה בייצור קפה איכותי גם דרך לתמוך בקהילה שבה צמח ולהחזיר לה | תרגום: יונית נפתלי קו–אלֿ
מועדון החברים הראשון בהיסטוריה מדוע הפכו בתי הקפה למוקד החברתי של העידן המודרני - ואיך כל זה קשור לרועה צאן, לנזירים סופים, לאלכוהול ולקפאין? | נטלי שפריר
הם מתוקים, טעימים, בעלי מרקם גלידתי והם ייתנו לכם זריקת אנרגיה. קופישייק - מילקשייק צונן על בסיס קפה איכותי - הוא הדבר הנכון לקיץ. מרב הלפרין, קואצ׳רית לתזונה הוליסטית, מגישה שישה משקאות קפה ממכרים
היסטוריה וגיאוגרפיה, ציוד וגדג'טים, קלייה וחליטה, צילומים ועיצובים - 10 בלוגים של מומחי קפה שכיף לצלול לתוכם | שרון בן דוד
ראמש ראג׳ה מהודו הוא דור שלישי ליצרני קפה שזוכה בקביעות בתחרות היוקרתית Flavor Of India. בשנים האחרונות החווה שלו פועלת בנחישות למען איכות הסביבה. “הבנתי שיש צורך בשינויים בתהליכי העבודה הרגילים כדי לשמור על הסביבה שלנו”, הוא אומר | תרגום: שרית סרדס-טרוטינו
כורכום? חמאה? מלח? למה לא בעצם? 9 תוספות מפתיעות שיכולות לשדרג את הקפה שלכם ואף לשנות קלות את טעמו, את מרקמו ואת הערכים התזונתיים שלו | שרית סרדס־טרוטינו
כ־70 אחוז מהעובדים במטעי הקפה הן נשים, אך למרות מספרן הגדול ועבודתן הקשה הן סובלות מיחס בלתי שוויוני ואינן מקבלות את הנתח המגיע להן בסחר. ארגון הקפה העולמי סבור שצמצום הפער בין המינים יעלה את התפוקה באופן דרמטי. על המאבק לזכויות הנשים בתעשיית הקפה לרגל יום האישה הבינלאומי שחל בחודש מרץ | מיכל לויט
מריה איסמניה מקולומביה נאלצה להפסיק את לימודיה בגיל 14 ולעבוד כמשרתת. היום היא מנהלת חווה לגידול קפה איכותי, מעסיקה עשרות פועלים ותורמת לכלכלת האזור.
ריאיון עם מי שהפכה לסמל להעצמה נשית |
תרגום: שרית סרדס-טרוטינו
חשבתם שעפיצות, עשבוניות ופירותיות הם מושגים מעולם היין? מתברר שגם טועמי קפה משתמשים בהם. קבלו רשימת מונחים שתסייע לכם להבין מה מסתתר בספל שלכם
מותג הקפה הבינלאומי שהוכיח לנו שאפשר לשתות קפה איכותי יותר - עומד לבצע מהפכה נוספת אצלנו בבית | דורין אליהו
אין כמו להתחיל את הבוקר עם קפה איכותי מפולי קפה טריים ומחלב שהוכן בבית. טרנד החלב מן הצומח בשיאו, ולא רק בזכות תנועת הטבעונות. בין שהם עשויים משקדים, מאגוזי לוז או משיבולת שועל - משקאות החלב האלטרנטיביים טעימים, בריאים וניתנים להכנה בקלות בכל מטבח ביתי. מרב הלפרין, קואוצ'רית לתזונה הוליסטית, מסבירה כיצד עושים זאת
המורשת הקולינרית שהותירו אחריהם הצרפתים בווייטנאם באה לידי ביטוי גם בסצנת קפה מסעירה ושוקקת, יצוא בהיקפים עצומים ושיטות קלייה ייחודיות. קפה ביצים כבר שתיתם? | שירי כץ
מילונים, מדריכים, היסטוריה, תרבות וציטטות מחויכות – 10 ספרים שכל חובב קפה צריך על המדף שלו | שרון בן דוד
כדי למצוא קפה איכותי בלונדון יש לחקור את הרחובות הצדדיים, שם נחבאים המקומות שבהם גם המקומיים נהנים לשבת. 10 מקומות שבהם תמצאו קפה שווה באמת | אור בן זאב
אם פעם הסתפקו הבריסטות באיטליה בשרטוט לב על קצף החלב - היום מדובר באמנות מורכבת, עם אינספור דוגמאות מרשימות. תכירו: לאטה ארט - הלהיט החם באינסטגרם, שמכניס פילים, דרקונים וחיות אחרות להפוך שלכם | שירי כץ
סיה עבדוללה מאינדונזיה הקים קולקטיב מגדלים בתוך קבוצה אתנית שחיה בהרים כדי לקיים סחר קפה הוגן שייטיב עם כולם. כיום מונה הארגון 600 חקלאים מארבעה כפרים שונים ומייצא את היבול מסביב לעולם. מעכשיו ניתן להשיג את הקפה שלהם גם בארץ תרגום: מיכל לויט
אולי בגלל היותה מוקד משיכה לאמריקאים ולאוסטרלים הופכת ברלין בשנים האחרונות למרכז שוקק של בתי קפה משובחים מהגל השלישי. 10 מקומות מומלצים, שבהם קורים הדברים המעניינים | שרית סרדס טרוטינו
ראיון בלעדי עם אלופת תחרות הבריסטה לשנת 2018 – אגנסקא (אגא) רוז'יווסקא
מסרתם את המזוודות, עברתם את הבידוק הבטחוני – זה הזמן לקפה טוב ונשנוש ליד. הכירו את BeanZ, הקפה האיכותי החדש שלכם בנתב״ג.
למה לבחור בין קפה לאלכוהול כשאפשר לשלב את שניהם? המיקסולוג בר שירה, מבעלי בר הבושוויק בתל אביב, מערבב בין השניים ורוקח ארבעה מתכונים שווים לקוקטיילים עם קפה.
לראשונה בארץ – מותג Farmer to Cup בינלאומי המציע קפה של הגל השלישי: פולים המגיעים מחוואים מאוגנדה, ברזיל ואינדונזיה, עוברים קלייה מקומית איכותית בציוד חדשני ובכמויות קטנות. איפה תוכלו למצוא אותם?
מהו הקפה הטוב ביותר לדעת מגזין “פורבס”? כמה כוסות קפה צריך לשתות ביום כדי להאריך ימים? ומה עושים פרחים בקפה שלכם? ואיך חולטים קפה בבית? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.
הדעה הרווחת שבארצות הברית אי אפשר למצוא קפה טוב כבר מזמן אינה תופסת, בעיקר כשמדובר בניו יורק. מקומות רבים בעיר מזמינים אתכם ליהנות מברי אספרסו מגוונים, חליטות מקוריות ממבחר זנים. 10 בתי קפה שיקחו אתכם לדור השלישי.
אנחנו שותים קפה 3 (או 30) פעם ביום, ובקושי חושבים על מאיפה הוא מגיע. אולי יודעים שהוא מגיע מאוגנדה או ברזיל, אבל אין לנו באמת מושג מה עבר עליו בדרך. אל כוס הקפה – קצת חומר לקריאה לצד הקפה הבא שלכם.
זנים ייחודיים, שיטות הכנה חדשניות, התמקדות במגדלים –הגל השלישי בקפה כבר כאן .הכנסו וקראו על מהפכת האיכות שמדגישה את המקורות ואופני ההכנה השונים.
רגע לפני שמהפכת הטריות של מותג הקפה BeanZ מגיעה אליכם הביתה ומשנה כל מה שחשבתם על קפה ביתי, מצאנו ארבעה אנשים שקפה עבורם הוא הרבה מעבר למשקה, ושטריות אצלם היא הכרח
בין עולמות הקפה והבירה יש חפיפה כמעט מושלמת: שניהם משקאות מסורתיים המבוססים על פולים וגרעינים שתהליך קלייתם משפיע באופן דרמטי על התוצר הסופי. על הקשר שבין שני המשקאות הפופולריים | גדי דבירי
מותג הקפה BeanZ חונך בית קפה חדש ומבטיח שיעניק בוסט של איכות וטריות להפסקת הקפה הבאה שלכם. כי גם לאנשי ההייטק, התקשורת והפרסום של רמת החייל מגיע להיסחף אחרי המהפכה וליהנות מחוויית קפה חדשה | נועה בונה
בירתה היפהפייה של הולנד משופעת בבתי קפה מהגל השלישי, עם המון אווירה ומשקאות משובחים. 10 מקומות מומלצים באמסטרדם | שרון בן דוד
על פי תחזיות של מומחי קפה, ב־2020 נשתה יותר משקאות קרים וקוקטיילים על בסיס קפה, מעמדו של החקלאי במטעי הקפה יתחזק, תיירות הקפה תפרח ומיזוגי הענק בתחום יגרמו לכך שנשתה קפה טוב יותר מכל מה שהכרנו בעבר | שירי כץ
עד לא מזמן, אפילו במסעדות שף שמקדשות כל פרט בחוויית האכילה של הסועד, הקפה היה - אם להתנסח בעדינות - לא משהו. כעת, עם מהפכת הגל השלישי, המצב מתחיל להשתנות ומסעדות רבות עוברות לסינגל אוריג’ן, קלייה מקומית, בלנדים שנרקחו במיוחד עבורן ואפילו תפריטי קפה | שרון בן דוד
בחוץ קר אבל בבית, על הספה, יכול להיות לוהט. כל מה שצריך זה לשקשק קפה ואלכוהול ולתת להם לפלרטט קצת עם חומרי גלם מעולם הקינוחים. אמן הקוקטיילים אריאל לייזגולד (223, בלבוי, פנטסטיק) יוצר שבעה קוקטיילים חורפיים מתוקים ומפתיעים שיזכירו לכם שוב שהכי טוב בבית