אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות - לסגירה

מסביב לעולם עם אספרסו ביד

מסביב לעולם עם אספרסו ביד - על הבדלי הטעם של קפה מארצות שונות


קולומביה או ברזיל, קוסטה ריקה או הודו, אולי בכלל טנזניה? לא, אנחנו לא מבקשים מכם לבחור יעד חלומות לחופשה אחרי הקורונה, אלא שואלים מהי מדינת הקפה האהוב עליכם. רגע, עוד לפני זה, כדאי לשאול שאלה אחרת: האם זה בכלל משנה מאיפה הקפה מגיע? התשובה היא כן, ברור. בקפה, בדיוק כמו ביין, הטרואר משנה. האקלים, הרכב האדמה, כמות המשקעים, גובה השתילה ועוד, משפיעים על הטעם של כוס האספרסו שלכם. מעבר לתנאי השטח, גם לאופי הגידול המשתנה בין חווה לחווה, שיטות העיבוד, אופן הקטיף, צורת האריזה והסודות הקטנים של המגדלים יש משמעות.


פולי קפה גדלים ביותר מ-50 מדינות ברחבי העולם, בעיקר באזור גיאוגרפי שנקרא "חגורת הפולים" (Bean Belt), או "חגורת הקפה" (Coffee Belt). איך שלא תבחרו לקרוא לה, אותה חגורה מקיפה את כדור הארץ ומכסה חלקים מאמריקה, אפריקה ואסיה. היא נמצאת מעט מעל קו המשווה ומשתרעת מצפון מקסיקו במערב למיאנמר במזרח ודרומה עד לזימבבואה וברזיל. לכל אחד מאזורי הקפה יש פרופיל טעם ייחודי ומובחן ומאפייני ארומה, מרקם וצבע שמזוהים עם הקפה שלנו ב-Beanz . אם יש לכם 10 דקות למסע חוצה יבשות ואוקיינוסים כדי לזהות את ההבדלים בין כמה ממדינות הקפה המובילות והפופולריות, אתם מוזמנים להמריא איתנו לטיסת מחקר הישר אל כוס האספרסו שלכם:

אינדונזיה

הקפה שגדל באי סומטרה הוא הקפה המפורסם ביותר שמגיע ממדינת הענק ונחשב לאחד הזנים האיכותיים ביותר בעולם. את הקפה הסומטרי מעבדים בשיטה מיוחדת שנקראת ג'ילינג באסא, או Semi-Washed. זה אומר שבמקום לייבש את פולי הקפה לרמה של כ-10% לחות, מייבשים אותם רק עד רמה של 30%-40%. מה שמתקבל בסוף התהליך הוא קפה עם טעמים אדמתיים ומעט מעושנים, נוכחות מורגשת של תבלינים וגוף עשיר ומלא.

הודו

להודו יש מסורת ארוכה ועמוקה עם קפה. פולי הקפה הראשונים הגיעו להודו בסביבות 1600, על ידי צליין מוסלמי שהחביא אותם בכיסים והבריח אותם מחוץ למכה. כיום, הודו נחשבת ליצואנית הקפה החמישית בגודלה בעולם. כל אזורי גידול הקפה בהודו נמצאים בדרום המדינה, כשהחלוקה בין רובוסטה לערביקה שיוויונית לגמרי ועומדת על 50-50. הקפה ההודי שלנו ב-BEANZ גדל בחוות מנמבולי שנמצאת בגבעות אנאמלאי, באדמת החרסית ברוכת המונסונים ברכס ההרים המערביים של המדינה. ראמש ראג'ה, בעלי החווה ודור שלישי ליצרני קפה, זוכה בקביעות בתחרות היוקרתית Flavor of India, בזכות קפה בעל נוכחות מורגשת של תבלינים, חמיצות נמוכה וגוף עגול.

ברזיל

מדינת הכדורגל והסמבה היא גם יצואנית הקפה המובילה בעולם ואחת המדינות הגדולות על הגלובוס. אזורי גידול הקפה בברזיל נמצאים בחלקים שונים של המדינה ככה שיש קשת רחבה של פרופילי טעם ברזילאיים. בפולי BEANZ שמגיעים מברזיל תבחינו בקלות בטעמי שוקולד מריר, מתיקות קרמלית ופרחוניות מורגשת. בחווה של לואיז אלברטו, ממנה מגיעים הפולים, הדאגה לאדמה היא חלק בלתי נפרד מתהליך הגידול. החווה, שנקראת על שם סבתו, נמצאת בגובה נמוך מהממוצע העולמי, דבר שמשפיע על אופי הקפה ונותן לו גוף מלא וחומציות נמוכה יחסית. בשנים האחרונות מגדלים בחווה של לואיז אלברטו פולים מסוג Yellow Bourbon, תת-זן מיוחד וזוכה פרסים שהפך מבוקש מאוד בכל רחבי העולם. ייחודיות הטעם של ה-Yellow Bourbon מתבטאת בארומה פירותית-לימונית וטעם מובחן של פירות יער וצימוקים.

קולמביה

גוף בינוני וטעמים מאוזנים הפכו את הקפה הקולומביאני לאחד הפופולאריים והאהובים בעולם ולא מעט אוהבי קפה מוכנים להכתיר את הקולומביאני לקפה הטוב מכולם. בקולומביה מגדלים אך ורק ערביקה והקפה הקולומביאני מזכיר מעט את שכנו הדרומי מברזיל, בזכות המתיקות הקרמלית והאגוזיות העדינה. את הקפה הקולומביאני של BEANZ אנחנו מקבלים מהחווה של מריה, שנמצאת בלב הטבע הקולומביאני הירוק. המיקום המיוחד של החווה גבוה מעל פני הים, הרכב האדמה במקום וכמות המשקעים, מתקבלת כוס אספרסו בעלת ארומות עמוקות של אפרסק, יין וקרם שוקולד, ש"אפילו לא צריך להמתיק", אם תשאלו את מריה.

קוסטה ריקה

המדינה המרכז-אמריקאית היא לא רק גן עדן לגולשים ולחובבי בטן-גב, אלא יצואנית קפה מוערכת. תוואי השטח ההררי, בשילוב עם טמפרטורות גבוהות והמון גשם, מספקים אזור גידול מושלם לזן הערביקה. האדמה בקוסטה ריקה עשירה באפר וולקני, מה שעוזר בחמצון הפולים ומעניק להם טעם עמוק ועשיר יותר. בחווה של אלאדיו מונטרו ריברה, ממנה מגיעים ה-Single Origin הקוסטה ריקני של Beanz מעבדים את הקפה בתהליך מיוחד שנקרא Honey Process, במהלכו בשר פרי הקפה נשאר צמוד לקליפה לאחר הסרתה ומעניק לקפה טעמים עדינים של דבש וסוכר חום. אגב, הקוסטה ריקנים (טיקוס, זה הכינוי שלהם) ממש קנאים לאיכות הקפה שלהם ואפילו חוקקו חוק שאוסר על ייצור כל סוג קפה שהוא לא 100% ערביקה.

טנזניה

למרגלות הענק הגעשי הרדום, הקילימנג'רו ותחת עלי בננה רחבים, גדל הקפה הטנזני. מבחינת פרופיל הטעם, הקפה הטנזני (שידוע בחלק גדול מהעולם כ"קפה קילימנג'רו") מאופיין במתקתקות, עם רמזים לשוקולד, פירות יער ותה שחור. הקפה הטנזני נחשב גם חזק יחסית ונוטה להיות עשיר בחומציות וארומטי מאוד. אגב, רק 10% מהקפה הטנזני מיוצרים על ידי חברות גדולות. שאר 90 האחוזים מגיעים מחוות משפחתיות מקומיות, כמו זו של דיגנר, שהוקמה בשנות ה-40 על ידי סבה של דיגנר וכיום מספקת תעסוקה למשפחתה ולתושבי האזור.


בזכות הקשרים שטיפחנו כאן ב-Beanz עם מגדלים מארצות הקפה המובילות, חובבי קפה בישראל יכולים ליהנות מפולים מובחרים ובלנדים איכותיים מכל רחבי הגלובוס. הקפה שמגיע מהחוואים איתם אנחנו עובדים עובר קלייה כאן בארץ בציוד חדשני ובמנות קטנות, מה שמבטיח קפה טרי ומאוזן. מוכנים להתקדם לחווית הקפה של Beanz אצלכם בבית? בחרו את המסלול שמתאים לכם כאן בלינק או דברו איתנו ב-9881*