אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות - לסגירה

שביל החלב

בזמן האחרון נראה שאפשר להכין חלב מכל דבר: שקדים, כוסמין, קשיו, אגוזי לוז, שיבולת שועל, אורז, סויה, והרשימה לא מפסיקה להתארך. מבלבל לעמוד מול המדף בסופר ולבחור בין החברות הרבות והטעמים של החלב הצמחי. שלא תבינו לא נכון, אני שמחה מאוד על השינוי והחדשנות בענף ועל כך שבהרבה בתי קפה אפשר למצוא לפחות שתי אופציות של חלב שאינו חלב פרה.

כמו רבים אחרים אני לא מעכלת טוב חלב מן החי והמעבר לסוגי חלב מן הצומח התחיל אצלי לפני יותר מעשור, כשעוד הבקשה ל"הפוך עם חלב סויה" הפתיעה אנשים ובריסטות רבים. אמנם בחלב פרה יש סידן וחלבון חיוניים, אבל יש גם מקורות צמחיים רבים עם הערכים התזונתיים האלה ואף יותר.

בחזרה למדף בסופר ולאופציות הרבות שמונחות לפנינו. כמו בכל טרנד טוב צריך לקרוא את האותיות הקטנות, כי במוצרים רבים יש תוספות של סוכרים וחומרים משמרים שמפחיתים באופן משמעותי את היתרונות הטבעיים של החלב. החדשות הטובות הן שלהכין בקבוק חלב (איזה שאתם אוהבים) בבית זה ממש לא מסובך. החלב יוצא טעים, טרי, וכך גם לא מאבדים את המרכיבים התזונתיים הרבים שיש בחלב אגוזים או דגנים. אם חשוב לכם לשתות קפה טרי, זה בדיוק בשבילכם! אין כמו לשתות כוס קפה מפולי קפה טריים ומחלב שהופק בביתכם. נוסף לקפה אפשר ליהנות ממנו גם בשייקים, פנקייקים, קורנפלקס ועוד.

כך תכינו חלב בבית:

*כדי לטחון את המרכיבים צריך בלנדר איכותי ועוצמתי. בלנדר מוט אינו מתאים למשימה.

*את שקיות הבד הייעודיות להכנת המתכונים אפשר למצוא ברחבי הרשת (חפשו באמזוןNut Bag ). אם אין לכם שקית ייעודית השתמשו בחיתול בד או במגבת מטבח מכותנה.

*ניתן לאחסן את החלב במקרר במשך 5 ימים.

חלב אגוזי לוז

החומרים:

1 כוס אגוזי לוז טבעיים

4 כוסות מים מסוננים

2 תמרים מגולענים מזן מג׳הול

1 כפית קינמון טחון (לא חובה)

קורט מלח ים

אופן ההכנה

1. משרים את האגוזים במים במשך לילה שלם במקרר. שוטפים היטב.

2. מערבלים בבלנדר את האגוזים שהושרו עם המים המסוננים ושאר החומרים 40 שניות־דקה.

3. מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד. שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.

4. מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.

חלב אגוזי לוז

החלב הזה נחשב לבריא מאוד, הוא מעולה ללב ועשיר בוויטמין E. יש בו 60־70 אחוזי שמן אגוזים, לכן הוא עשוי לעזור בהורדה של כולסטרול ורמת סוכרים בדם. הטעמים שלו אגוזיים מאוד, אבל שלא כמו חלב השקדים אין בו ניחוח הדרי.

חלב שקדים

החומרים:

1 כוס שקדים טבעיים

2 תמרים מזן מג׳הול

1 כפית קינמון טחון

1 כפית תמצית וניל טהורה

4 כוסות מים מסוננים

אופן ההכנה

1. משרים את השקדים במים במשך לילה במקרר. שוטפים היטב.

2. מערבלים בבלנדר את השקדים שהושרו עם המים המסוננים ושאר החומרים 40 שניות־דקה.

3. מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד. שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.

4. מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.

חלב שקדים

לעתים הוא קל מדי בגוף ובטעמים, אבל נותן טעם אגוזי מיוחד עם סיומת הדרית חמצמצה. הערכים התזונתיים שלו גבוהים ויש בו ויטמין E, מגנזיום, ברזל ועוד. מקבל מרקם יפה בהקצפה ולא משתלט על טעם הקפה.

חלב קשיו

החומרים:

1 כוס אגוזי קשיו טבעיים

2 כפות סירופ מייפל טבעי

1 כפית קינמון טחון

4 כוסות מים מסוננים

אופן ההכנה

1. משרים את הקשיו במים במשך לילה במקרר. שוטפים היטב. למחרת שוטפים שוב.

2. מערבלים בבלנדר את הקשיו שהושרו עם המים המסוננים ושאר החומרים 40 שניות־דקה.

3. מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד. שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.

4. מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.

חלב שקדים

כאשר מערבבים קשיו עם מים מתקבל נוזל קליל ולא כבד בעל טעם אגוזי מתון ומתיקות עדינה. בחלב קשיו יש כמות סידן כפולה מבחלב פרה והוא בעל אחוזי שומן נמוכים.

חלב קוקוס

החומרים:

2 כוסות שבבי קוקוס טבעיים

2 תמרים יבשים או לחים מגולענים

קורט מלח

4 כוסות מים מסוננים

אופן ההכנה

1. מערבלים בבלנדר עוצמתי את כל המרכיבים 40 שניות־דקה.

2. מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד. שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.

3. מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.

חלב קוקוס

עשיר בשומנים טובים ונוטריינטים אנטי דלקתיים. אגוזי מעט בטעמו, עם אפטר טייסט חמצמץ, אך טעם הקוקוס שבו חזק ונוטה להשתלט על הקפה. בגלל הטקסטורה שלו מאתגר ליצור ממנו קפוצ'ינו יפה, לכן הוא אינו אהוד במיוחד על בריסטות.

חלב שיבולת שועל

החומרים:

1 כוס שיבולת שועל (גסה או דקה)

2 כפות סירופ מייפל טבעי

1 כפית תמצית וניל טהורה

4 כוסות מים מסוננים

אופן ההכנה

1. מערבלים בבלנדר עוצמתי את כל המרכיבים 40 שניות־דקה.

2. מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד. שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.

3. מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.

חלב שיבולת שועל

טעמו של חלב זה מזכיר מעט את טעמה של דייסת שיבולת השועל המנחמת, ומידת הסמיכות שלו דומה לחלב פרה. לרוב הוא קרמי ואינו נקרש ויש בו יותר שומן, מה שמאפשר להקציף אותו באופן מוצלח יותר.